Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výuka žáků se SPU (7) (KČJ / VŽSVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJ / VŽSVP - Výuka žáků se SPU (7), Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Specifické poruchy učení - základní teoretické poznatky.2. Typologie a stupně postižení, rozdělení podle etiologie.3. Náprava dyslexie, dysgrafie, dysortografie - metodická práce s dětmi, hodnocení a kvalifikace.4. Vyhlášky MŠMT ČR a další legislativní opatření.

Získané způsobilosti

Osvojit si základní dovednosti v metodické práci s dětmi se specifickými poruchami učení (dyslexie, dysgrafie, dysortografie). Studenti aplikují teoretické poznatky na modelové situace s nimiž se mohou setkat ve škole.

Literatura

Zelinková, O. (2003). Poruchy učení. Praha. Pokorná, V. (1997). Teorie, diagnostika a náprava specifických poruch učení. Praha. Lechta, V. a kol. (2011). Základy inkluzivní pedagogiky. Praha. Jošt, J. (2011). Čtení a dyslexie. Matějček, Z. (1987). Dyslexie. Praha.

Požadavky

Aktivní účast v hodině (minimálně 75%). Zpracování seminárního úkolu - vytvoření portfolia metodických námětů pro vužití ve škole.

Garant

Mgr. Jana Sladová, Ph.D.