Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentační a diskusní techniky 1 (KČJ / WPDT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJ / WPDT1 - Prezentační a diskusní techniky 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezentační techniky: možnosti využití nových médií v hodinách ČJ na střední škole, prezentacní technika/hardware (interaktivní tabule, dataprojektor + PC/notebook?), prezentacní software (SmartNotebook, MS PowerPoint ad.), prezentace v internetové síti (nástroje Web 2.0, e-learning ? LMS,...), školní web, příprava a koncepce prezentace, typografická a jazyková pravidla prezentace, využití multimediálních prvku při tvorbě prezentací, diskuzní techniky, elektronická komunikace, diskusní prostředí na internetu (on-line, off-line diskuze), jazyk elektronické komunikace, praktický nácvik prezentačních a diskuzních dovedností. On-line výuka: prezentační hardware a software, školní web, jazyk elektronické komunikace; autorský zákon; prezentace a diskuze v rámci on-line výuky (e-learningu).

Literatura

Kroužek J. a kol. Písemná a elektronická komunikace pro strední školy a verejnost. Praha , 2007. Blažek F. Praktická typografie . Kočička P., Blažek F., Mohelská L. Praktická typografie . Praha, 2000. Hierhold, E. Rétorika a prezentace. Praha : Grada, 2005. ISBN 80-247-0782-9.

Požadavky

základní dovednosti pro práci s informačními a komunikančími technologiemi

Garant

doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D.