Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný cizí jazyk II. - 1. - francouz. (KJA / 2JB1F)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KJA / 2JB1F - Odborný cizí jazyk II. - 1. - francouz., Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. Distinguer les différents domaines du droit2. Les sources du droit objectif3. Le cadre institutionnel national4. La répartion des pouvoirs5. L'élaboration de la loi6. Les pouvoirs publics territoriaux7. La centralisation et décentralisation

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti v oblasti odborné právní terminologie a obeznámí se s francouzským právním systémem.

Literatura

Černá, L., Kulhajová, B. Le Français juridique. Leges, Praha, 2009. Larišová, M. Francouzsko-český a česko-francouzský právnický slovník. A. Čeněk, Plzeň, 2008. Cornu, G. Vocabulaire juridique. PUF.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vyučujícím a splnění povinností, které stanoví vyučující pro daný seminář.

Garant

Mgr. Leona ČernáMgr. Blanka Šafaříková