Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět 2. odborný cizí jazyk - 3 - francouz. (KJA / JA2F3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KJA / JA2F3 - 2. odborný cizí jazyk - 3 - francouz., Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Poválečné období 1945-1959 - počátek vzniku Evropských společenství. Plán Schumann2. ESUO, Římská smlouva a společný trh EHS a EURATOM3. Rozšiřování ES, Jednotný evropský akt4. Maastrichtská smlouva o Evropské unii, Amsterodamská smlouva, Smlouva z Nice5. Návrh Evropské ústavy, Lisabonská smlouva6. Fungování EU a organizace EU7. Rada Evropské unie a předsednictví8. Evropský parlament, Evropská komise,9. Evropské soudnictví10. Evropský účetní dvůr, Evropský hospodářský a sociální výbor, Výbor regionů, Evropská centrální banka, Evropská investiční banka11. Jednotlivé druhy řízení12. Ochrana lidský práv a svobod v rámci EU13. Evropský ochránce lidských práv

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět prohlubují své znalosti a dovednosti v oblasti odborné terminologie komunitárního a evropského práva.

Literatura

Tichý, L. a kol. Čtyřjazyčný slovník práva Evropských společenství. Linde, Praha, 1999. Chevontian, R. Droit de l Union européenne. Edition Dalloz, 2010. Fricero, N. Droit européen des droits de l´Homme. Gualiano éditeur, Paris, 2007. Rambaud, T. Institutions européennes. Studyrama, 2007.

Požadavky

Pro získání kolokvia je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vyučujícím a splnění povinností, které stanoví vyučující pro daný seminář.

Garant

Mgr. Leona ČernáMgr. Blanka Šafaříková