Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět 1. odborný cizí jazyk 2 - francouzština (KJA / N1FJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KJA / N1FJ2 - 1. odborný cizí jazyk 2 - francouzština, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminar topics:1. Evropská unie ? základní charakteristika, historie2. Evropská unie - orgány, rozdělení pravomocí, Evropský soudní dvůr3. Ochrana lidských práv a svobod ? ČR, Evropa (Listina základních práv EU).4. Ochrana lidských práv a svobod ? Francie5. Úvod do trestního práva ? základní terminologie.6. Úvod do trestního práva ? základní přehled trestů ve Francii.7. Úvod do trestního práva - základní přehled trestných činů.8. Úvod do trestního práva ? základní terminologie a popis hlavního líčení veFrancii9. Systém vězeňství, základní srovnání ČR a Francie10. Mezinárodní justiční spolupráce.

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět prohlubují znalosti a dovednosti v oblasti odborné právní terminologie a obeznámí se s francouzským právním systémem.

Literatura

Černá, L., Kulhajová, B. Le Français juridique. Leges, Praha, 2009. Larišová, M. Francouzsko-český a česko-francouzský právnický slovník. A. Čeněk, Plzeň, 2008. Cornu, G. Vocabulaire juridique. PUF.

Požadavky

Pro získání zkoušky je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vyučujícím a splnění povinností, které stanoví vyučující pro daný seminář.

Garant

Mgr. Leona Černá