Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět 1. odborný cizí jazyk 1 - němčina (KJA / N1NJ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KJA / N1NJ1 - 1. odborný cizí jazyk 1 - němčina, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. Vývoj práva - Die Rechtsentwicklung2. Obyčejové právo ? Gewohnheitsrecht3. Právní odvětví - Gliederung des Rechts / Rechtsgebiete4. Stát a právní řád - Der Staat und die Rechtsordnung5. Subjektivní práva a povinnosti - Subjektive Rechte und Pflichten6. Moderní právo - Das moderne Recht7. Rovnost a diskriminace ? Gleichheit und Diskriminierung8. Prameny německého práva - Rechtsquellen des deutschen Rechts9. Hierarchie norem a kolize norem? Normenhierarchie und Kollisionsregeln10. Evropské kontinentální právo a angloamerické právo - Kontinentaleuropäisches und angelsächsiches Recht11. Případ Miller vs. Jackson, případová studie ? Fall Miller vs. Jackson

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti v oblasti odborné právní terminologie a obeznámí se s německým právním systémem.

Literatura

Girmanová, J. (2012). Deutsche Rechtssprache. Praha: Leges. Horálková, M. Německo-český právnický slovník. Leda, Praha, 2003. Simon, H. - Funk-Baker,G. Einführung in die deutsche Rechtssprache. München, C. H. Beck, 1999.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vyučujícím a splnění povinností, které stanoví vyučující pro daný seminář.

Garant

JUDr. PhDr. Jana Girmanová, Ph.D.Mgr. Renata Klčová