Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět 1. odborný cizí jazyk 4 - němčina (KJA / N1NJ4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KJA / N1NJ4 - 1. odborný cizí jazyk 4 - němčina, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1.+ 2. Odpovědnost za škodu: Schadenshaftung3.+ 4. Věcná práva: Sachenrecht I5.+ 6 Věcná práva: Sachenrecht II8.+ 9. Rodinné právo: Familienrecht10.+ 11. Pracovní právo: Arbeitsrecht12. + 13. Civilní proces: Zivilprozessrecht

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět prohlubují znalosti a dovednosti v oblasti odborné právní terminologie prostřednictvím psaných i mluvených textů, jejichž prostřednictvím poznávají německý právní systém. Studenti jsou schopni v jazyce diskutovat o tématech s právní problematikou.

Literatura

Girmanová, J. (2012). Deutsche Rechtssprache. Praha: Leges. Girmanová, J. (2013). Odborný cizí jazyk. Právní němčina 4. UP Olomouc. Looschelders, D. Schuldrecht Allgemeiner Teil. 5. vydání. München, C. Heymanns Verlag, 2007. Simon, H. - Funk-Baker,G. Einführung in die deutsche Rechtssprache. München, C. H. Beck, 1999.

Požadavky

Pro získání zkoušky je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vyučujícím a splnění povinností, které stanoví vyučující pro daný seminář.

Garant

JUDr. PhDr. Jana Girmanová, Ph.D.Mgr. Renata Klčová