Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina v právu EU I. (KJA / NPEU1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KJA / NPEU1 - Němčina v právu EU I., Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sylabus:Zimní semestr:1. + 2. Geschichte der Europäischen Integration - pasívum (Historie evropské integrace)3. + 4. Zuständigkeiten und Politiken der EU - předložky (Pravomoci a politiky EU)6. + 5. Rechtsquellen der EU (Prameny práva EU) Rechtsetzungsverfahren der EU (Zákonodrárný proces EU) - věta (typy přísudků , slovesné vazby)7. + 8. Organe der EU - Infinitiv s zu a modální infinitiv8. + 10. Verfahren und Klagen vor dem Gerichtshof (Evropský soudní dvůr - řízení a žaloby) - vedlejší věty11. + 12. Rechtsgrundsätze des EU Rechts: Fall van Gent & Loos - vedlejší věty

Získané způsobilosti

Základní odborné jazykové kompetence - aktivní i pasivní jazykové dovednosti v právní němčině (jazyková analýza výukového textu a jeho reprodukce, poslech, práce s informacemi na internetu, porozumění krátkým autentickým textům).

Literatura

http://de.wikipedia.org/wiki/Europ%C3%A4ische_Union. http://ec.europa.eu/index_de.htm. http://europa.eu/index_de.htm. http://europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/index_de.htm. https://e-justice.europa.eu/home.do?plang=de&action=home.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nezbytná účast na seminářích, plnění úkolů stanovených vedoucím semináře a splnění zápočtového testu.

Garant

JUDr. PhDr. Jana Girmanová, Ph.D.