Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Europäisches Mahnverfahren (KJA / PLR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KJA / PLR - Europäisches Mahnverfahren, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Řízení o platebním rozkazu2. Evropský platební rozkaz3. Předpoklady řízení4. Příslušnost soudů5. Návrh na zahájení řízení o platebním rozkazu6. Vydání platebního rozkazuDas MahnverfahrenDas Europäische MahnverfahrenVoraussetzungen des MahnverfahrensZuständigkeit der GerichteMahnantragErlass des Zahlungsbefehls

Získané způsobilosti

Studenti se budou dobře orientovat v evropské právní úpravě ve srovnání s řízením o platebním rozkazu v národních právech.

Literatura

Kormann, J.M. Das neue Europäische Mahnverfahren im Vergleich zu den Mahnverfahren in Deutschland und Österreich. Gottmadingen: Jenaer Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft, 2007. http://amt24.sachsen.de/ZFinder/verfahren.do;jsessionid=77BF8B2665720F4FBC688F5103243856.zufi2_1?action=showdetail&modul=VB&id=258945!0. http://ec.europa.eu/justice_home/judicialatlascivil/html/epo_courtsjurisd_cs.jsp#statePage0. http://europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/judicial_cooperation_in_civil_matters/l16023_de.htm. https://e-justice.europa.eu/content_european_enforcement_order-54-de.do. https://e-justice.europa.eu/content_procedures_for_enforcing_a_judgment-52-de.do. https://e-justice.europa.eu/dynform_intro_form_action.do?idTaxonomy=156&plang=de&init=true&refresh=1. https://www.google.de/#q=Justiz+online+MAhnverfahren. https://www.justiz.nrw.de/JM/online_verfahren_projekte/projekte_fuer_den_buerger/mahnverfahren/index.php. http://www.eu-verbraucher.de/fileadmin/user_upload/eu-verbraucher/PDF/Berichte/Studie_ZEV_Vereinfachte_Verfahren.pdf. http://www.inkassoportal.de/lexikon/widerspruch-mahnbescheid.

Požadavky

Velmi dobrá znalost němčiny a dobrá znalost právní němčiny. Základní znalosti z práva civilního procesu.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. PhDr. Jana Girmanová, Ph.D.