Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět UN-Kaufrecht (KJA / PMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KJA / PMK - UN-Kaufrecht, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úmluva OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží - historie a aplikovatelnost2. Zásady a výklad CISG3. Uzavření smlouvy4. Koupě zboží5. Shoda se smlouvou6. Práva prodávajícího při porušení smlouvy kupujícím7. Zrušení smlouvy8. Práva kupujícího při porušení smlouvy prodávajícím9. Přechod nebezpečí10. Náhrada škodyDas Übereinkommen über Verträge über den internationalen Warenkauf - Geschichte und AnwendbarkeitGrundsätze und Auslegung des CISGVertragsschlussWarenkaufVertragsmäßigkeit der WareRechtsbehelfe des Verkäufers wegen VertragsverletzungVertragsaufhebungRechtsbehelfe des Käufers wegen VertragsverletzungGefahrübergangSchadensersatz

Získané způsobilosti

Studenti se budou dobře orientovat v právní úpravě CISG a procvičí si řešení případů se zahraničním prvkem podle této mezinárodní úmluvy.

Literatura

Holzhammer, R., Roth, M. Einführung in das Bürgerliche Recht mit IPR. Wien: Springer Verlag, 1999. von Hoffmann, Bernd. Internationales Privatrecht. 7. Auflage. München: C.H. Beck, 2002. Schlechtriem, P., Schroeter, U. G. Internationales UN-Kaufrecht. Tübingen: Mohr Siebeck, 2013. Schlechtriem, Schwenzer. Kommentar zum Einheitlichen UN-Kaufrecht. 5. Auflage. München: C.H.Beck, 2008.

Požadavky

Velmi dobrá znalost němčiny a dobrá znalost právní němčiny. Základní znalosti z občanského práva.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. PhDr. Jana Girmanová, Ph.D.