Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuál.otázky primár. mat. vyučování (5) (KMT / AKTUK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / AKTUK - Aktuál.otázky primár. mat. vyučování (5), Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Projekt ve výuce matematiky jako aktivizující vzdělávací strategie- vymezení pojmů projekt, projektová výuka, klasifikace projektů, realizační fáze projektu, nové role učitele a žáka při řešení projektu, koncipování projektu.Didaktická hra jako netradiční cesta k matematice- vymezení pojmu didaktická hra, klasifikace her, edukační role didaktických her,- didaktické PC hry

Získané způsobilosti

Poznatky získané v předmětu AKTO jsou předpokladem pro využití v pedagogické praxi.

Literatura

Kárová, V. Didaktické hry ve vyučování matematice v 1.-4. ročníku základní a obecné školy. Část aritmetická. Plzeň, 1998. JANČAŘÍK, A. Hry v matematice. Praha, 2007. ISBN 978-80-7290-339-9.OPAVA, Z. Matematika kolem nás. Praha: Albatros, 1989. ISBN 13-781-89.KUBÍNOVÁ, M. Projekt ve vyučování matematice, cesta k tvořivosti a samostatnosti. Praha, 2002. Kašová, J. Škola trochu jinak: projektové vyučování v teorii a praxi. Kroměříž, 1995. Učebnice matematiky pro základní školu. COUFALOVÁ, J. Základy elementární aritmetiky. Plzeň, 1990.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích, zpracování, prezentace a odevzdání seminární práce.

Garant

PaedDr. Anna Stopenová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Anna Stopenová, Ph.D.