Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmizace (KMT / ALGOB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / ALGOB - Algoritmizace, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem je seznámení s pojmy algoritmus a program, počítač, paměť, proměnná, druhy akcí vyskytující se v algoritmu při zpracování ůlohy na počítači,zápis algoritmu pomocí vývojového diagramu, jak vytvořit program v jazyce C, možnosti jazyka C - výběr.Ukázkové programy, které řeší matematické problémy.Ve vzorových příkladech je vždy v úvodním komentáři programu zadán problém, který mámevyřešit, následuje řešení a na konci mohou být různé poznámky k tématu, ale hlavně jsou tamzadány úlohy k vlastnímu řešení. Jedná se často o modifikace daného algoritmu nebo onapsání nového programu, řešícího podobný problém.Studenti tedy budou řešit řadu drobných úloh v programovacím jazyku C.

Získané způsobilosti

Mít povědomí o algoritmickém myšlení, které je nezbytné jak pro tvorbu fungujícího programového vybavení, tak pro pochopení obecných principů již hotových profesionálních produktů.

Literatura

Laitochová, J., Halas, Z. Algoritmy v C pro učitele matematiky. Studijní materiál na CD. UP v Olomouci, 2012. ISBN 978-80-244-2900-7.Kadlec, V. Učíme se programovat v jazyce C. Brno: CP Books, a.s., 2005.

Požadavky

Rozumět základním principům vytváření algoritmů. To se bude testovat zadáváním úprav na programech, které jsou studentům poskytnuty ke studiu, případně tvorbou programů nových, ale typově podobných těm, které jsou studentům dodány.

Garant

doc. RNDr. Jitka Laitochová, CSc.

Vyučující

Mgr. Zdeněk Halas, Ph.D.