Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z historie matematiky (KMT / HISTO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / HISTO - Kapitoly z historie matematiky, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Využití historických reminiscencí v práci učitele matematiky primární školy. Nejvýznamnější etapy historie matematiky od období formování prvních matematických poznatků přes matematiku v antickém Řecku, středověkou matematiku až po vznik a rozvoj moderní matematiky v 19. a 20. století. Historie početního a matematického vzdělávání, v českých zemích.

Získané způsobilosti

Student získá základní orientaci v historii matematiky jako vědy a náměty historických poznámek k využití v edukaci.

Literatura

Bero, P.: Matematici, já a ty. Bratislava: Mladé letá, 1989. Historie matematiky I. Sborník ze semináře pro vyučující na středních školách. Ed. J. Bečvář, E. Fuchs. JČMF, Brno 1994. Novák, B.: Vybrané kapitoly z didaktiky matematiky 2 pro učitelství 1. stupně ZŠ. Olomouc: UP, 2004. 66 s. ISBN 80-244-0916-X. Opava, Z.: Matematika kolem nás. Praha: Albatros, 1989.

Požadavky

Zpracování a prezentace seminárních prací s tematikou charakteristiky zvoleného období historie matematiky nebo významného matematika minulosti a historické poznámky v učebnicích matematiky pro základní školu.

Garant

doc. PhDr. Bohumil Novák, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Bohumil Novák, CSc.