Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy kombinatoriky a pravděpodobnosti (KMT / KPRST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / KPRST - Základy kombinatoriky a pravděpodobnosti, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět studenty seznamuje se základními pojmy kombinatoriky a teorie pravděpodobnosti, představuje také možnosti využití uvedených témat v pedagogické praxi na 1. stupni ZŠ. Dále má zdůraznit souvislosti mezi statistikou a statistikou na modelech reálných situací včetně užití statistických metod ve školské praxi.Obsahová náplň:- Kombinatorika bez opakování.- Kombinatorika s opakováním.- Základní pojmy počtu pravděpodobnosti.- Základní statistické metody v pedagogickém výzkumu.

Získané způsobilosti

Utřídění a prohloubení matematických poznatků od počátku školní docházky do maturity.Poznatky získané v předmětu KPRST jsou využitelné v další pedagogické praxi studentů.

Literatura

http://www.mcpo.edu.sk/modules/wmpdownloads/viewcat.php?cid=36Blažková, R., Matoušková, K., Vaňurová, M. Náměty k rozvíjení kombinačního myšlení. Brno, 1998. Kopecký M. Úvod do počtu pravděpodobnosti a matematické statistiky. Olomouc. ISBN 80-244-1031-1.Kopecký. M., Langer, V. Úvod do počtu pravděpodobnosti a matematické statistiky (sbírka úloh). Olomouc. ISBN 80-244-1032-X.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce. Zpracování seminární práce.

Garant

Mgr. Eva Bártková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Květoslav Bártek, Ph.D.Mgr. Eva Bártková, Ph.D.RNDr. Martina Uhlířová, Ph.D.