Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematické vzdělávání nadaných žáků (KMT / MANAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / MANAK - Matematické vzdělávání nadaných žáků, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program a obsahová náplň předmětu1) Identifikace nadaného žáka.Charakteristika nadaného žáka, charakteristika matematicky nadaného žáka.2) Organizační formy výuky, vhodné výukové metody.Základní přístupy ve vzdělávání nadaných (akcelerace, enrichment).3) Obohacení (prohloubení, rozšíření) učiva + konkrétní ukázky.4) Řešení soutěžní úlohy jako prostředek rozvoje osobnosti žáka s nadáním na matematiku.5) Didaktické hry, hlavolamy6) Didaktická počítačová hra jako prostředek pro rozvoj osobnosti žáka s nadáním namatematiku.7) Výukový software ve vzdělávání nadaného žáka.8) Prezentace studentských zápočtových prací.

Získané způsobilosti

Poznatky získané v předmětu MANAK jsou předpokladem pro úspěšné studium dalších předmětů a využití v pedagogické praxi.

Literatura

LAZNIBATOVÁ, J. Nadané dieťa, jeho vývin, vzdelavanie a podporovanie. Bratislava: Iris, 2001. ISBN 80-88778-32-8.HŘÍBKOVÁ, L. Nadání a nadaní. Praha: UK, 2005. Calábek, P. a kol. Péče o matematické talenty v České republice. UP, Olomouc, 2010.

Požadavky

1)Prezentace vlastního námětu (aktivity) vhodného pro obohacení (rozšíření, prohloubení) učiva žáka nadaného na matematiku příp. vytvoření pracovních listů s problémovými, nestandardními úlohami.2)Aktivní účast studentů na seminářích.

Garant

Mgr. Eva Bártková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eva Bártková, Ph.D.