Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 4 (KMT / MAZ4B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / MAZ4B - Matematická analýza 4, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zahrnuje studium posloupností, číselných řad a funkčních řad. Cílem je podat základy teorie nekonečných řad. Ukazuje se význam a použití mocninných řad.Hlavní témata:Nekonečné číselné posloupnosti.Nekonečné číselné řady - základné pojmy.Číselné řady s nezápornými členy.Řady absolutně a neabsolutně konvergentní.Posloupnosti a řady funkcí.Mocninné řady a jejich aplikace.

Získané způsobilosti

Seznámení se s teorií nekonečných řad, která patří k základům matematické analýzy.Mít přehled o aplikacích teorie nekonečných posloupností a řad a umět je použít.

Literatura

Hájek, J., Dula J. Cvičení z matematické analýzy.Nekonečné řady. Brno: Masarykova univerzita, 1990. HÁJEK, J., DULA, J. Cvičení z matematické analýzy. Nekonečné řady. Brno: Masarykova univerzita 1990. Zuzana Došlá, Vítězslav Novák. Nekonečné řady. Brno, 2007. ISBN 978-80-210-4334-3.

Požadavky

Úspěšné zvládnutí písemných prací, vypracování domácích úloh.

Garant

doc. RNDr. Jitka Laitochová, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jitka Laitochová, CSc.RNDr. Vladimíra Mádrová, CSc.doc. RNDr. Jitka Laitochová, CSc.RNDr. Vladimíra Mádrová, CSc.