Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řešení matematických úloh (9) (KMT / RMU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / RMU - Řešení matematických úloh (9), Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pozornost je věnována rozmanitým aspektům práce učitele a žáka s učebními úlohami (úlohy v učebnicích matematiky, v didaktickém testu, v různých etapách vyučovacího procesu vzhledem k věkovým a individuálním zvláštnostem žáků ? úlohy pro talentované a zaostávající žáky, vzhledem ke specifickým aspektům vyučování ? úlohy pro domácí práci, soutěže, přijímací zkoušky, školní projekt aj.), zajímavým úlohám z historie matematiky, možnostem využití technických didaktických prostředků a informačních a komunikačních technologií jako zdroje vhodných námětů úloh.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu se orientuje v problematice řešení matematických úloh v kontextu edukačního prostředí primární školy.

Literatura

ODVÁRKO, O. Matematika pro každý den. Praha: Prospektrum, 1995. ? NOVÁK, B., STOPENOVÁ, A. Slovní úlohy ve vyučování matematice na 1.st. ZŠ. Olomouc : UP, 1993. HEJNÝ, M. Teória vyučovania matematike 2. Bratislava: SPN, 1990. HEJNÝ, M., MIKULIČOVÁ, A. Analýza písomného prejavu riešenia matematických úloh. B. Bystrica: Met. centrum, 1999. NOVOTNÁ, J. Analýza řešení slovních úloh. Praha : UK, 2000. KULIČ, V. Chyba a učení. Praha: SPN , 1971. OPAVA, Z. Matematika kolem nás. Praha: Albatros, 1989. NOVÁK B. . Počítejte s klokanem. Kategorie Klokánek. Olomouc, Prodos , 2004. KUBÍNOVÁ, M., NOVOTNÁ, J. Projekty ve vyučování matematice na základní škole. Plzeň: Pedagogické centrum, 1998.

Požadavky

Aktivní účast v semináři, odevzdání seminární práce a její prezentace.

Garant

Mgr. Eva Bártková, Ph.D.RNDr. Martina Uhlířová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eva Bártková, Ph.D.PhDr. Radka Dofková, Ph.D.RNDr. Jindřiška EberováRNDr. Martina Uhlířová, Ph.D.