Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika s didaktikou 6 (KMT / TMA6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / TMA6 - Matematika s didaktikou 6, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pracovní metody a postupy v matematice. Matematické úlohy. Typy úloh, způsoby jejich prezentace v učebnicích, metody řešení. Konstrukce písemné zkoušky (testu) z matematiky, její analýza a interpretace. Chybný výkon žáka, jeho detekce a identifikace. Poruchy učení v matematice. Dyskalkulie. Diagnostika, reedukace a kompenzace poruch učení - náměty úloh a činností.Specifika matematického vyučování ve speciálních školách.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu získá způsobilost s potřebným nadhledem se pohybovat v edukačním prostoru primární školy ve vzdělávací oblasti Matematika a její aplikace, řídit učební činnost žáků, evaluovat výsledky výuky a kreativně modifikovat své pedagogické postupy v předmětu matematika vzhledem k věkovým, mentálním a sociálním potřebám žáků.

Literatura

Hejný, M. - Kuřina, F.: Dítě, škola a matematika. Praha, Portál 2001. ISBN 80-7178-581-4. Novák, B., Stopenová, A.: Slovní úlohy ve vyučování matematice na 1. stupni ZŠ. Olomouc: UP, 1993. ISBN 80-7067-294-3. Novák, B.: Vybrané kapitoly z didaktiky matematiky 1. Olomouc, UP 2003. ISBN 80-244-0691-8. Novák, B.: Vybrané kapitoly z didaktiky matematiky 2 pro učitelství 1. stupně ZŠ. Olomouc: UP, 2004. 66 s. ISBN 80-244-0916-X.

Požadavky

Okruhy požadavků k ústní zkoušce.

Garant

PhDr. Radka Dofková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Radka Dofková, Ph.D.