Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výuka matematiky s podporou ICT (KMT / VMICT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / VMICT - Výuka matematiky s podporou ICT, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahová náplň předmětu je rozdělena do následujících oblastí:- Textový editor (MS Word) - vytváření textových dokumentů s důrazem na specifika tvorby dokumentů s matematickým obsahem (Editor rovnic, Math Type).- Tabulkový procesor (MS Excel) - základní orientace v programu, struktura programu (listy, sešity), základy práce s programem (syntaxe vkládání dat, formát buňky, adresování buněk, základní matematické výpočty, vkládání funkcí, tvorba grafu).- Multimediální prezentace (MS PowerPoint) - vytváření výukových prezentací v rozsahu učiva matematiky 1. stupně ZŠ, zakomponování multimediálních prvků do prezentací (vstupní, průběžné a výstupní animace, animované přechody snímků, pohyby objektů, ozvučení, automatické časování)- Programovací jazyk pro děti (Logo Imagine) - základy práce s objektově orientovaným programovacím jazykem (OOP), seznámení se základními příkazy, výpočty a vykreslováním objektů.

Získané způsobilosti

Poznatky získané v předmětu VMICT jsou předpokladem pro úspěšné studium dalších předmětů zaměřených na matematické aplikace ICT v pedagogické praxi.

Literatura

BLAHO, A., KALAŠ, I. Imagine Logo učebnice programování pro děti. Praha, 2006. BROŽ, M. (2008). Microsoft OFFICE 2007 podrobná uživatelská příručka. Brno.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, 60% úspěšnost v průběžných testech, zpracování a odevzdání sem. práce.

Garant

RNDr. Martina Uhlířová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Martina Uhlířová, Ph.D.