Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika matematiky, matemat. analýza (KMT / XDMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / XDMA - Didaktika matematiky, matemat. analýza, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prohloubení znalostí nabytých během magisterského studia, a to zejména těchto disciplín: Diferenciální a integrální počet funkce jedné proměnné, diferenciální a integrální počet funkce více proměnných, nekonečné číselné posloupnosti a nekonečné číselné řady. Důraz je kladen zejména na pochopení základních pojmů matematické analýzy, např. pojmů funkce, limita funkce a spojitost funkce. Obsah standardního kursu matematické analýzy magisterského studia je rozšířen zejména o základní poznatky z teorie diferenciálních rovnic.

Získané způsobilosti

Studující budou reflektovat základní trendy současné matematické analýzy u nás i v zahraničí. Budou schopni transformovat odborně předmětové kompetence do systému školské matematiky a interpretovat je v podmínkách konkrétní edukační reality.

Literatura

Laitochová, J. Matematická analýza 2. Integrální počet. UP Olomouc, 2003. ISBN 80-244-0688-8.Fulier, J., Šedivý, O. Motivácia a tvorivosť vo vyučovaní matematiky. UKF Nitra, 2001. Hejný M. Teória vyučovania matematiky 2. SPN Bratislava, 1990.

Požadavky

Individuální studium doporučené literatury, absolvování ústní zkoušky.

Garant

doc. RNDr. Jitka Laitochová, CSc.doc. PhDr. Bohumil Novák, CSc.