Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika němčiny A (1) (KNJ / KDIDA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / KDIDA - Didaktika němčiny A (1), Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do didaktiky cizího jazyka (hlavní pojmy z didaktiky a metodiky cizího jazyka).Organizační formy ve výuce cizího jazyka.Motivace ve výuce cizího jazyka.Rozvoj jazykových dovedností.Písně v cizojazyčné výuce na 1. stupni ZŠ.Využití moderních informačních a komunikačních technologií v cizojazyčné výuce na 1. stupni ZŠ.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základní terminologii z oblasti didaktiky a metodiky cizího jazyka. Student je schopen na základě osvojených poznatků aktivně komunikovat, diskutovat a argumentovat k tématickým okruhům vymezeným seminářem.

Literatura

Perclová, R., Zbranková, M. Evropské jazykové portfolio. Plzeň: Fraus, 2002. Maier, W. Fremdsprachen in der Grundschule. München: Langenscheidt, 1995. Bausch, K., Christ, H., Hüllen, W., Krumm, H. Handbuch Fremdsprachenunterricht. Tübingen: Francke Verlag, 1991. Kouřimská, M., Jelínek, S., Kettenburg, U., Nöbauer, I. Heute haben wir Deutsch. Praha: Agentura JIRCO, 1995. Fišarová, O., Zbranková, M. Start mit Max 1, 2. Němčina pro 1. stupeň ZŠ. Plzeň: Fraus, 2002. Büttner, S., Kopp, G., Alberti, J. Tamburin 1, 2. Deutsch für Kinder. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2002.

Požadavky

Průběžné plnění zadaných úkolů a participace na výuce. Vytvoření vlastního projektu aplikovatelného ve výuce německého jazyka na ZŠ.

Garant

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.