Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literární projekty (KNJ / NKLIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / NKLIP - Literární projekty, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V předmětu "Literární projekty" získávají studenti teoretické poznatky v oblasti dovednosti čtení a porozumění. Rovněž jsou jim předávány základní znalosti o práci s textem. Na jednotlivých ukázkách textů studenti prakticky analyzují úhly možného porozumění, struktury otázek a jejich formy, didaktické zpracování textu. Výstupem tohoto předmětu je vlastní návrh několikahodinového projektu, který by měl studentům sloužit v jejich budoucím povolání učitele německého jazyka na základní škole.

Získané způsobilosti

Student je schopen na základě osvojených poznatků aktivně komunikovat, diskutovat a argumentovat k tématickým okruhům vymezeným seminářem

Literatura

Hass, G. Kinder- und Jugendliteratur - ein Handbuch. Stuttgart: Reclam, 1984. ISBN 3-15-010325-8.Kümmerling-Meibauer, B. Klassiker der Kinder- ung Jugendliteratur. Stuttgart: Verlag J.B.Metzler, 2004. ISBN 3-476-02021-5.Kékesi Petra. Landeskunde und Literatur im DaF - Unterricht. Landeskundlich relevante, moderne literarische Texte im DaF - Unterricht. Saaebrücken: VDM Verlag, 2009. ISBN 3639137728.Swantje Ehlers. Lesen als Verstehen. Zum Verstehen fremdsprachlicher literarischer Texte und ihrer Didaktik. Berlin: Langenscheidt, 1992. ISBN 3-468-49678-8.Kroppensteiner, Jürgen. Literatur im DaF - Unterricht. Eine Einführung in produktiv-kreative Techniken. Wien, 2001. ISBN 978-3215113260.

Požadavky

Znalosti získané samostudiem jsou kontrolovány jak v přímé výuce, tak opravou přidělených úkolů formou on-line.Studenti si osvojují látku samostudiem dle distanční opory a individuálně vypracují cvičení označená v opoře jako Aufgabe a zkontrolují v klíči.Individuální práce studentů se realizují z části referáty ve formě prezentace Power Point, převážně však domácími úkoly metodou online.

Garant

Mgr. Hana Grässle

Vyučující

Mgr. Hana Grässle