Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s obrazovým materiálem (KNJ / NKOBR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / NKOBR - Práce s obrazovým materiálem, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obrázky jako podnět ke kreativnímu jazykovému vyučování. Funkce obrázků v jazykové výuce, metodické modely a příklady. Vnímání obrazového materiálu, druhy obrázků. Obrázkové knihy pro nejmenší v cizím jazyce. Obrázkové příběhy ve výuce cizího jazyka. Reklama. Funkce pohyblivých obrázků. Obrázky z interkulturní perspektivy. Obrázky jako podnět k aktivní komunikaci. Učení a umělecký obrazový materiál.Obsah semináře budou tvořit také aktivity prakticky zaměřené na práci s obrazovým materiálem ve výuce německého jazyka.

Získané způsobilosti

Student získá základní přehled o teoretických východiscích používání obrazových materiálů ve výuce cizího jazyka. Student je způsobilý samostatně zpracovat, metodicky popsat a aplikovat vytvořený materiál (aktivitu) do výuky německého jazyka na základní škole.

Literatura

DÖMISCHOVÁ, Ivona. Bilder im Fremdsprachenunterricht. Soubor pro LMS. 2013. (studijní opora). PdF UP v Olomouci, 2013. Scherling, Theo; Schuckall. Mit Bildern lernen. Handbuch für den Fremdsprachenunterricht. Berlin: Langenscheidt, 1992. ISBN 3-468-4995-7.Jung, Lothar. 99 Stichwörter zum Unterricht. Deutsch als Fremdsprache. Obsahuje bibliografii. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2001. ISBN 3-19-007438-0.Henrici, Gerd; Riemer, Claudia. Einführung in die Didaktik des Unterrichts. Schneider Verlag: Hohengehren, 1996. ISBN 3-87116-797-5.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce. Průběžné plnění zadaných úkolů a participace na výuce. Studenti zpracují metodické a pracovní listy, popř. vytvoří jiný výukový materiál s využitím obrazového materiálu, aplikovatelný ve výuce německého jazyka na základní škole. Materiál musí rozvíjet/upevňovat jednu ze základních jazykových dovedností.

Garant

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.