Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Frazeologie ve výuce NJ (KNJ / NPFRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / NPFRA - Frazeologie ve výuce NJ, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktizace frazeologismů, jejich prezentace ve výuce, komparativní frazeologii, práci s grafickou podobou frazeologismů a kvízy. Témata:- Frazeologismy obsahující názvy částí lidského těla- Frazeologismy obsahující názvy zvířat- Frazeologismy obsahující názvy barev- Téma peníze v německé frazeologii- Téma alkohol v německé frazeologii- Rozpoznávání nových frazeologismů v textu- Texty k hloubkové práci s jedním frazeologismem- Texty na rozpoznávání a semantizaci frazeologismů

Získané způsobilosti

Zvládnutí probrané látky pro výuku frazeologie, postupy při hledání ekvivalentů.

Literatura

Bergerová, H. Multimediální pomůcka k výuce německé frazeologie. Kolečková, O./Haupenthal, T. (2002). Německé idiomy v praxi. Praha. Polyglot. Soubustová, J. (2088). Somatische Phraseologie mit Beispielen und Übungen. Olomouc. Sánchez, J./Sanz, C./Dreke, W. Spielend Deutsch lernen. Berlin: Langenscheidt, 1997. Společný evropský referenční rámec pro jazyky: jak se učíme jazykům, jak je vyučujeme a jak v jazycích hodnotíme. 1. české vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2002. ISBN 80-244-0404-4.Samsonová, C. 333 nápadů pro němčinu. Praha, 1997. ISBN 80-7178-130-4.

Požadavky

80% aktivní účast ve výuce, splnění testu

Garant

PhDr. Olga Vomáčková, Ph.D.