Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika němčiny C (1) (KNJ / PDIDC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / PDIDC - Didaktika němčiny C (1), Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Disciplína se zabývá základy z oblasti didaktiky cizího jazyka, metodami, formami, prací se slovní zásobou, rozvojem jednotlivých jazykových dovedností včetně učebních strategií. Práce s obrazovým materiálem ve výuce cizího jazyka, Slovní zásoba a strategie učení, Učební materiály pro počáteční výuku cizího jazyka, Nové metody a postupy při výuce cizího jazyka (např. autonomní učení, projektová výuka), Práce se žáky se specifickými poruchami učení v rámci cizojazyčné výuky, Zpracování učební jednotky.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základní terminologii z oblasti didaktiky a metodiky cizího jazyka. Student je schopen na základě osvojených poznatků aktivně komunikovat, diskutovat a argumentovat k tématickým okruhům vymezeným seminářem.

Literatura

Zajícová, P. Didaktik der Fremdsprache Deutsch. Ostrava: Ostravská univerzita, 2002. ISBN 80-7042-605-5.Janíková, V. Methodik und Didaktik des Unterrichts Deutsch als Fremdsprache im Überblick. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita Brno, 2000. ISBN 80-210-2344-9.Společný evropský referenční rámec pro jazyky: Jak se učíme jazykům, jak je vyučujeme a jak v jazycích hodnotíme. 1. české vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2002. ISBN 80-244-0404-4.Ischerling, T., Schuckall, H.F. Mit Bildern lernen. Berlin: Langenscheidt, 1992. ZELINKOVÁ, O. Poruchy učení. Praha: Portál, 1994. Choděra, R. - Ries, L. Výuka cizích jazyků na prahu nového století: Výuka cizích jazyků na prahu nového století: (metadidaktika, humanizace) (Variant). Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita, 1999. ISBN 80-7042-157-6.

Požadavky

Průběžné plnění zadaných úkolů a participace na výuce. Vytvoření vlastního projektu aplikovatelného ve výuce německého jazyka na ZŠ.

Garant

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.