Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intenzivní kurz německého jazyka (KNJ / WIKNJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / WIKNJ - Intenzivní kurz německého jazyka, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybraná gramatické okruhy pro zkušební úrovně A2/B1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky:1. Koncovky přídavných jmen po: členu určitém, neurčitém, přivlastňovacích zájmenech,po zájmenu kein v jednotném i množném čísle.2. Osobní zájmena ve všech pádech (mir, dich, uns, ....)3. Přivlastňovací zájmena (mein, dein, ihr, ....)4. Předložky se 3., předložky se 4. pádem (aus, bei, mit, ?..)5. Předložky se 3. a 4. pádem (an, auf, in, unter, ?. )6. Stupňování přídavných jmen a příslovcí, srovnávání (schön, schöner, am schönsten, ....)7. Rozkaz8. Předložky s místními a časovými údaji (in Deutschland, im Jahre 1945, ? )9. Modální slovesa v přítomném čase a v préteritu (ich kann, ich konnte, ...)10. Préteritum slabých a silných sloves (wir lachten, er schrieb)11. Perfektum slabých a silných sloves (wir haben gelacht, er hat geschrieben)12. Zvratná slovesa (sich freuen)13. Trpný rod v přítomném čase, préteritu (Viele Hotels werden/ wurden gebaut)14. Spojky souřadící bez vlivu na slovosled (und, aber, oder, sondern, denn)15. Spojky souřadící s vlivem na pořádek slov (trotzdem, deshalb, außerdem, ? )16. Spojky podřadící a slovosled ve vedlejší větě (weil, dass, wenn, damit, ?)17. Vazby předložky se slovesem, podstatným či přídavným jménem (sich freuen auf ?.. )18. Infinitiv závislý na podstatném, přídavném jménu nebo slovese (Ich habe Angstdorthin zu gehen, Ich habe vor, Deutsch zu studieren)19. Krácení vět s dass, damit (zu, um - zu, Ich bin froh ihn zu sehen)20. Konjunktiv préterita a opisná forma würde+infinitiv(Wenn ich Zeit hätte, würde ich dir helfen)

Získané způsobilosti

Studenti by měli být schopni orientovat se v základních gramatických oblastech a používat dostatečnou slovní zásobu na úrovni A2/B1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Drmlová,D. Německy s úsměvem nově. Plzeň: Fraus, 2003. ISBN 80-7238-229-2.Hering, A.- Matussek, M.- Perlmann-Balme, M. em Übungsgrammatik. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2002. ISBN 3-19-001657-7.Berglová, E.- Formánková, E.- Mašek, M. Moderní gramatika němčiny. Plzeň: Fraus, 2002. ISBN 80-7238-144-X.

Požadavky

Absolvování testu.

Garant

Mgr. Pavla ChromcováPhDr. Jindřiška Závodná