Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výuka mluvení s rozlišením (KNJ / WMLUV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / WMLUV - Výuka mluvení s rozlišením, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář se bude věnovat postavení "mluvení" v rámci konceptu řečových dovedností v oblasti cizojazyčné výuky. Zaměří se na cílený rozvoj slovní zásoby zaměřené na specifické věkové skupiny žáků učících se německý jazyk. Kromě dialogu a diskusí jako základních forem mluvení ve třídě se bude procvičovat např. kladení otázek, pohotovost reagování na dotazy, prezentace a referáty.

Získané způsobilosti

Absolvent získá znalosti a dovednosti v oblasti oborové didaktiky cizího jazyka, rozumí problematice dosažení vzdělávacích cílů ve všech čtyřech jazykových dovednostech žáků, tj. v porozumění písemnému projevu (čtení) a ústnímu projevu (poslech) a v samostatném písemném a ústním projevu.

Literatura

KYRIACOU, CH. Klíčové dovednosti učitele. Praha: Portál, 1996. ISBN 80-7178-965-8.MERTEN, K. Einführung in die Kommunikationswissenschaft. Münster: Lit Verlag, 2003. ISBN 978-3-89473-592-0.BRADBURY, A. Jak úspěšně prezentovat a přesvědčit. Praha: Computer Press, 2001.

Požadavky

V rámci řízeného samostudia studenti vypracují vlastní cvičení určené pro žáky vybrané cílové skupiny a toto cvičení v semináři odprezentují.

Garant

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.