Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika 1 (KNJ / WRDI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / WRDI1 - Didaktika 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hlavní pojmy z oblasti didaktiky a metodiky výuky cizího jazyka. Metody výuky cizího jazyka. Role učitele a žáka v cizojazyčném vyučování. Vyučovací hodina: její struktura, typy vyučovacích hodin. Práce se slovní zásobou, formy, cvičení, kontrola. Rozvoj jazykových dovedností. Cvičení podporující rozvoj jazykových dovedností. Společný Evropský referenční rámec pro jazyky. Počítačově podporovaná výuka, nové trendy ve výuce. Otevřené formy vyučování. Analýza učebnic pro výuku německého jazyka. Webové stránky zaměřené na výuku německého jazyka. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základní terminologii z oblasti didaktiky a metodiky cizího jazyka.

Literatura

Zajícová, P. Didaktik der Fremdsprache Deutsch. Choděra, R. Didaktika cizích jazyků na přelomu století. Bausch, Christ, Krumm. Handbuch Fremdsprachenunterricht. Janíková, V. Methodik und Didaktik des Unterrichts Deutsch als Fremdsprache im Überblick. Jung, L. 99 Stichwörter zum Unterricht.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, participace na dílčích úkolech.

Garant

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.