Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Žáci se specifickými vzdělávacími (KNJ / WSPEC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / WSPEC - Žáci se specifickými vzdělávacími, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metody a formy zaměřené na práci s žáky se specifickými vzdělávacími potřebami.Obecné zásady práce s žáky se specifickými vzdělávacími potřebami ve výuce cizího jazyka.Rozvoj slovní zásoby a rozvoj jazykových kompetencí.Praktické návrhy vlastních činností účastníků k využitelnosti této problematiky na školách.

Získané způsobilosti

Student je schopen aktivně používat odbornou terminologii a hovořit k tématům z oblasti žáků se specifickými vzdělávacími potřebami.

Literatura

BARTOŇOVÁ, M. Kapitoly ze specifických poruch učení I. Vymezení současné. Brno: MU, 2004. ISBN 80-210-3613.HENDRICH, J. Didaktika cizích jazyků. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1998. BARTOŇOVÁ, M. Kapitoly ze specifických poruch učení II. Reedukace specifických poruch učení. Brno: Paido, 2005. ISBN 80-210-3822-5.JUCOVIČOVÁ, D., ŽÁČKOVÁ, H. Metody práce s dětmi s LMD především pro učitele a vychovatele. Praha: D&H, 2000. ZELINKOVÁ, O. Poruchy učení. Praha: Portál, 2003. ISBN 80-7178-800-7.LOKŠA, J., LOKŠOVÁ, I. Pozornost, motivace a relaxace dětí ve škole. Praha: Portál, 1999. ISBN 80-7178-205-X.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě aktivní účasti na seminářích a vypracování průběžně zadaných úkolů v rámci online studia. V rámci řízeného samostudia budou studenti dle instrukcí v přímé výuce samostatně zpracovávat vlastní návrhy aktivit dle předem nadefinovaných tematických okruhů.

Garant

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.