Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Učební styly žáků. Specifika výuky (KNJ / WUST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / WUST - Učební styly žáků. Specifika výuky, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pedagogicko-psychologické aspekty učení se cizím jazykům, vhodné didaktické postupy a metody ve výuce němčiny vzhledem k různým věkovým kategoriím studentů a žáků. Charakteristiky žáků a studentů různých věkových skupin, důležité faktory ovlivňující složitý proces učení se cizím jazykům, např. věk, funkce mozkových hemisfér, vrozené předpoklady, motivace, rozdílné styly učení apod.

Získané způsobilosti

Student je schopen aktivně používat odbornou terminologii a hovořit k tématům z oblasti učebních stylů žáků ve vztahu k výuce cizího jazyka.

Literatura

HENRICI, G. , RIEMER, C. Einführung in die Didaktik des Unterrichts. Schneider Verlag: Hohengehren, 1996. ISBN 3-87116-797-5.JANÍKOVÁ, V. Methodik und Didaktik des Unterrichts Deutsch als Fremdsprache im Überblick. Brno: Masarykova univerzita, 2000. LOJOVÁ, G. Styly a strategie učení ve výuce cizích jazyků. Praha: Portál, 2011. ISBN 978-80-7367-876-0.MAREŠ, J. Styly učení žáků a studentů. Praha: Portál, 1998. ISBN 80-7178-246.CHODĚRA, R., RIES, L. Výuka cizích jazyků na prahu nového století. Ostrava: Ostravská univerzita, 1999. ISBN 80-7042-157-6.

Požadavky

V rámci řízeného samostudia budou účastníci samostatně zpracovávat předem zadané metodické úlohy v návaznosti na prezenční výuku.

Garant

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivona Dömischová, Ph.D.