Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pozorování a analýza výuky (KPG / B2PAV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / B2PAV - Pozorování a analýza výuky, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pozorování jako metoda, techniky pozorování, záznamy, objektivita pozorování, eliminace subjektivních faktorů, zúčastněné a nezúčastněné pozorování. Strukturované a nestrukturované pozorování, záznam vyučovací jednotky (pokusu) v podobě video či audionahrávky,- aj., práce vyučujícího s výukovými cíli, objektivita pozorování, dovednost analýzy, další profesní rozvoj ve smyslu sebereflexe.

Získané způsobilosti

Rozvoj individuálních a profesionálních dovedností, vytvoření schopnosti pozorovat a analyzovat vyučovací hodiny, vytváření pozitivních interpersonálních vztahů učitel-žák, učitel-učitel, reflexe vlastní činnosti.

Literatura

CHRÁSKA, M. Úvod do výzkumu v pedagogice: Základy k. Olomouc, 2003. ISBN 80-244-0765-5.PODLAHOVÁ, L. Pedagogická praxe v přípravě učitelů. 1. vyd. Olomouc: PdF UP, 1996. 72 s. Kalhous, Z., Obst, O. Školní didaktika. Praha: Portál, 2002.

Požadavky

Předložení protokolů o pozorování vyučovací hodiny, (hospitace a její záznam), protokolů pozorování věřejně vystupujících osob, jejich analýza.

Garant

doc. PhDr. Michaela Prášilová, Ph.D.