Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňové systémy (KPG / BDASY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / BDASY - Daňové systémy, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní poznatky a znalosti z oblasti daní. Teoretické poznatky a jejich aplikace na jednoduchých příkladech z praxe. Prvky daňové techniky od obecného vymezení až po jejich aplikaci v jednotlivých daních /daňová soustava ČR, základní prvky daňové techniky, daň z příjmu fyzických a právnických osob, přímé a nepřímé daně, majetkové daně/.

Získané způsobilosti

Absolvent se bude umět orientovat v daňovém systému ČR.

Literatura

DVOŘÁKOVÁ, L. Daně I a II. Praha, 1998. VANČUROVÁ, A. Daňový systém ČR. Praha, 2004. ISBN 80-8632-442-7.DĚDIČ, J., ŠVARC, Z. Učebnice práva pro ekonomy. Praha, 1994. ISBN 80-8543-195-5.ŠELEŠOVSKÝ, J. Účetnictví, daně a financování organizací v neziskovém sektoru. Brno, 1999. ISBN 80-210-2030-X.MACÍK, K. Účetnictví pro managery. Praha, 1995. Kubátová, K. Daňová teorie a politika. Praha, 2006. ISBN 8073572052.

Požadavky

Vysvětlit základy daňového systému, který je v současné době zaveden v ČR. Pochopit prvky daňové techniky a umět je aplikovat na jednoduchých příkladech v praxi. Vše prostřednictvím úspěšného absolvování písemného didaktického testu.

Garant

Ing. Alena Opletalová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Alena Opletalová, Ph.D.