Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management v sociální práci (KPG / BKMSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / BKMSP - Management v sociální práci, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Řízení a jeho úloha v práci s klientem, specifika vedení lidí v sociální organizaci. Vytváření organizačních jednotek v souvislosti s dostupností sociálních služeb. Motivace pro práci v sociálním zařízení. Kritéria rozhodování v sociální sféře. Kontrola a hodnocení kvality práce s klienty ve státních i nestátních sociálních zařízeních

Získané způsobilosti

Studenti ovládají jednotlivé funkce mamagementu a jsou schopni je aplikovat do sociální oblasti, systému neziskových organizací, státní správy a samosprávy.

Literatura

DĚDINA, J., CEJTHAMR, V. Management a organizační chování. Praha, 2005. Matoušek, O. a kol. Metody a řízení sociální práce. 1. vyd. Praha, 2003. SMUTEK, M., KAPPL, M. Proměny klienta služeb sociální práce - Social Work Klient Metamorphoses. Hradec Králové, 2006.

Požadavky

Zpracování eseje na téma centralizace a decentralizace řízení. Analýza specifik v managementu sociální práce při využití metody venova diagramu.Kontrola a zhodnocení individuální práce bude před absolvováním zkoušky.

Garant

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.