Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální péče 3 (KPG / BKSP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / BKSP3 - Sociální péče 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Typy dobrovolnictví, osobní asistence, pečovatelská služba, agentury domácí péče,humanitární organizace, mezinárodní smlouvy v oblasti sociální, slyžby sociální péče a prevence dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších pérávních předpisů.

Získané způsobilosti

Student ovládá návaznost sociální péče na péči zdravotní v zařízeních sociální péče a ve zdravotnictví, dále hospicovou péči, dobrovolnictví a mezinárodní úmluvy v sociální oblasti.

Literatura

Tošner,J.,Sozanská,O. Dobrovolníci a metodika práce s nimi v organizacích. Praha:Portál, 2006. ISBN 80-7367-178-6.Šormová,L.,Klégrová,A. Dobrovolnictví. Praha:Vzdělávací institut ochrany dětí, 2006. ISBN 80-86991-68-7.KRÁLOVÁ, J., RÁŽOVÁ, E. Sociální služby a příspěvek na péči. Olomouc, 2007. KOBĚRSKÁ, P. Společnou cestou. Praha, 2004. HAŠKOVCOVÁ, H. Thanalogie. Praha, 2000. HOLMEROVÁ, I. a kol. Vybrané kapitoly z gerontologie. Praha, 2002. GOLDMANN, R. a kol. Vybrané kapitoly ze sociálních disciplín. Olomouc, 2006. Zákon č.108/2006Sb.,o sociálních službách.

Požadavky

Zpracování eseje na zvolené téma, prezentace skupinové práce dle zadání.

Garant

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.