Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ústavní sociální péče (KPG / BPÚSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / BPÚSP - Ústavní sociální péče, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznamuje studenty s novými formami sociální péče u nás v návaznosti na přijetí Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Důraz je kladen na individuální přístup k uživateli, jeho aktivizaci, integraci, na formy péče: terénní, ambulantní a pobytovou. Srovnání sociální péče u nás s vybranými zeměmi Evropské unie.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v zákoně o sociálních službách, ovládá standardy kvality sociálních služeb, strategii individuálního plánování rozvoje uživatele, návaznost zdravotní, sociální a výchovné péče. Má přehled o státních a nestátních zařízeních ústavní sociální péče v rámci komunitního plánování sociálních služeb.Předmět

Literatura

Rheinwaldová, E. Novodobá péče o seniory. Praha: Grada, 1999. ISBN 80-7169-828-8.SMUTEK, M., KAPPL, M. Proměny klienta služeb sociální práce - Social Work Klient Metamorphoses. Hradec Králové, 2006. KRÁLOVÁ, J., RÁŽOVÁ, E. Sociální služby a příspěvek na péči. Olomouc, 2007. MATOUŠEK, O. Ústavní péče. Praha, 1995. Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Zpracovat seminární práci na téma Sociální péče v minulosti a dnes, esej na téma Individuální plán uživatele sociálních služeb v ústavním zařízení.

Garant

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.