Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do teorie výchovy (KPG / BÚTEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / BÚTEV - Úvod do teorie výchovy, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu jsou témata:Základní dilemata teorie výchovy.Základní antinomie výchovy.Základní teorie výchovy.Etická a estetická výchova.Společnost a výchova.Teoretická východiska multikulturní a globální výchovy.Teorie z hlediska teorie gender.Teoretické základy výchovy ve volném čase.Koncepce dětství jako problém výchovy.

Získané způsobilosti

Osvojit si základy teorií výchovy. Porozumět základným dilematám a antinómiím ve výchově a použit je v praxi.

Literatura

MALACH, J. Pedagogika jako obecná teorie edukace. Ostrava, 2007. ISBN 978-80-7368-291-0.PELIKÁN, J. Výchova jako teoretický problém. Ostrava, 1995. ISBN 80-85498-27-8.& Střelec, S. (1998). Kapitoly z teorie a metodiky výchovy. 1. Brno: Paido. Gidens, A.:. Sociologie. Argo, Praha 2004. & Střelec, S. (2005). Studie z teorie a metodiky výchovy. Brno: Masarykova univerzita. Strouhal, M. (2013). Teorie výchovy. Praha.

Požadavky

Samostudium vybraných témat. Průběžná příprava na výuku. Zpracování eseje na vybrané téma.

Garant

doc. Mgr. Štefan Chudý, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Štefan Chudý, Ph.D.