Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická diagnostika (KPG / DIPEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / DIPEK - Pedagogická diagnostika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pedagogická diagnostika jako teoreticko-praktická disciplína školní didaktiky a její využití v rámci výuky. Přehled metod zjišťujících diagnostické údaje:Pozorování.Dotazník, anketaÚstní zkoušeníDidaktický test.Analýza úloh a činností. Řízení výuky metodou mastery learning.Sociometrie.Volba povolání, profesní orientace.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni definovat základní metody pedagogické diagnostiky a použít je v pedagogické praxi.

Literatura

Hrabal, V. Diagnostika. Pedagogickopsychologická diagnostika žáka s úvodem do diagnostické aplikace statistiky. Praha, 2002. ISBN 80-246-0319-5.CHRÁSKA, M. Didaktické testy. Brno, 1999. ISBN 80-85931-68-0.Chráska, M. Metody pedagogické diagnostiky. Olomouc, 1988. Zelinková, O. Pedagogická diagnostika a individuální vzdělávací program. Praha, 2001. Svoboda, M. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha, 2001. ISBN 8073675668.

Požadavky

75% docházka na výuku. Aktivní účast na seminářích - hodnocení aktivity studenta je součástí závěrečného hodnocení.

Garant

PhDr. Linda Švrčinová, Ph.D.