Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Integrace dětí z dysfunkčních rodin (7) (KPG / IDZDR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / IDZDR - Integrace dětí z dysfunkčních rodin (7), Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět seznamuje studenty s problematikou dětí z dyfunkčních rodin, s kompetencemi sociálních pracovníků v rámci sociálně právní ochrany dětí, jejich spoluprací s rodinou, s pediatrem, školou a dalšími odborníky, zabývá se konkrétními případy ( zanedbávání, týrání a sexuálního zneužívání ), kdy je vážně ohrožen zdravý vývoj dětí. Dále poskytuje přehled všech typů zařízení ústavní péče, poukazuje na formy náhradní rodinné péče - osvojení, pěstounská péče, poručenství a svěření do péče jiné fyzické osoby , na postupy kompetentních orgánů v rámci integrace ( spolupráce státních a nestátních organizací ).

Získané způsobilosti

Studenti se orientují v typech integrace dětí do společnosti,v příslušné legislativě, ovládají systém náhradní rodinné péče a postupy orgánů sociálně právní ochrany dětí.

Literatura

LANGMEIER,J., MATĚJČEK,Z. PSYCHICKÁ DEPRIVACE V DĚTSTVÍ. Praha: Portál, 1995. SOBOTKOVÁ, I. PSYCHOLOGIE RODINY . Praha: Portál, 2001. Matoušek, Ol. a kol. RODINA JAKO INSTITUCE A VZTAHOVÁ SÍŤ . Praha: Slon, 2003.

Požadavky

Zpracovat seminární práci na zadané téma a kolokvium.

Garant

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.