Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika dospělých (KPG / K2DDO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / K2DDO - Didaktika dospělých, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Aktuální význam didaktiky dospělých. Dospělí v procesu vzdělávání. Cíle ve výuce dospělých. Obsah vzdělávání, jeho výběr a členění. Klasifikace a výběr didaktických metod. Organizační formy vzdělávání dospělých. Pomůcky a didaktická technika ve vzdělávání dospělých. Osobnost lektora a jeho dovednosti. Evaluace vzdělávací akce.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by studenti měli být schopni plánovat, připravovat a realizovat vlastní vzdělávací akci v roli lektora vzdělávání dospělých, respektujíc specifika, zásady a zvláštnosti motivace dospělých, vedení výuky a evaluace ve vzdělávání dospělých.

Literatura

BEDNAŘÍKOVÁ, I. Kapitoly z andragogiky 2. Olomouc: UP, 2006. ISBN 80-244-1356-6.PRUSÁKOVÁ, V. Metodika vzdelávania dospelých. Olomouc, 2000. BOČKOVÁ, V., NOVÁKOVÁ, M., ŘEHÁK, M. Nárys didaktiky dospělých. Olomouc, 1991. ISBN 80-7067-035-5.PETŘKOVÁ, A. Psychologické základy vzdělávání dospělých. Olomouc, 2000. PALÁN, Z. Výkladový slovník vzdělávání dospělých. Praha: DAHA, 1997. ISBN 80-902232-1-4.

Požadavky

Plnění individuálních teoretických i praktických úkolů, samostatná tvůrčí činnost.

Garant

doc. PhDr. Iveta Bednaříková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Iveta Bednaříková, Ph.D.