Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce s rodinou (KPG / K2SPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / K2SPR - Sociální práce s rodinou, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata: Rodina a její funkce, resilience.Typologie rodin. Formy sociální práce s rodinou. sanace rodiny. Úloha sociálního pracovníka v rámci sociálně právní ochrany dětí ( zákon o rodině , zákon o sociáoně právní ochraně dětí). Typy náhradní rodinné péče u nás a v zahraničí. Sociální služby pro rodiny s dětmi v rámci komunitního plánování.

Získané způsobilosti

Studenti ovládají odbornou terminologii, příslušnou legislativu. Orientují se v postupech orgánů v rámci sociálně právní ochrany dětí, formách náhradní rodinné péče, znají síť sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi.

Literatura

DUNOVSKÝ J. . Dítě a poruchy rodiny. Praha, 1986. Matějček,Z., Dytrych,Z. Krizová situace očima dítěte. Praha, 2002. ISBN 80-7178-006-5.Matoušek,O. Rodina jako instituce a vztahová síť. Praha, 2001. ISBN 80-85850-24-9.Zákon č. 359/1999Sb., o soc.právní ochraně dětí, ve zn. pozd. předpisů. Zákon č. 359/1999Sb., o soc.právní ochraně dětí, ve zn. pozd. předpisů. Zákon č. 94/1963 Sb. o rodině, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 94/1963 Sb. o rodině, ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Zpracování eseje na téma "Příčiny poruch funkcí současné rodiny" - rozsah min. 3 strany. Zpracování seminární práce na téma " Sanace rodiny u nás a ve vybrané zemi EU" - rozsah min. 6 stran.

Garant

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Vladimíra Kocourková, Ph.D.Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.