Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poradenství v sociální práci (KPG / KPOSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / KPOSP - Poradenství v sociální práci, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení sociálního poradenství v jedntlivých oblastech veřejného života. teorie poradenství z hlediska osobnosti. Poradenský rozhovor. Metody poradenského procesu. Krizový a rizikový klient.

Získané způsobilosti

Student bude po absolvování schopen použít nabyté teoretické poznatky a základní praktické dovednosti při výkonu sociálně a sociálně pedagogické práce.

Literatura

KOPŘIVA, K. Lidský vztah jako součást profese. Praha Portál, 1997. ISBN 80-7178-150-9.Kopřiva K. Lidský vztah jako součást profese. Praha Portál, 1997. ISBN 80-7178-150-9.Matoušek O. a kol. Metody a řízení sociální práce. Praha Portál, 2002. ISBN 807178-548-2.Gabura, J. Pružinská, J. Poradenský proces. Praha: Slon, 1995. ISBN 80-85850-10-9.

Požadavky

Po absolvování předmětu by studenti měli být schopni popsat a objasnit typy, pravidla a strategie poradenství v rámci výkonu sociální práce, aplikovat pravidla a postupy jednání s klientem v problémové situaci, aplikovat pravidla zvládání krizových situací.

Garant

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.