Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá praxe (KPG / KSOPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / KSOPR - Souvislá praxe, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Mezinárodní úmluvy, zákony, nařízení vlády, vyhlášky ministerstev, krajů, obcí. Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení. Bezpečnostní předpisy pro práci s dětmi, zásady první pomoci. Zařízení, organizace a činnost. Charakteristika zařízení. Dokumentace zařízení a pedagogická dokumentace, vnitřní řád, edukační programy, struktura a formy edukační činnosti. Příprava a organizace, motivace a řízení výchovné činnosti a zájmových aktivit pro danou věkovou skupinu, tvořivá aplikace pedagogických zásad a metod vedení skupiny dětí a mládeže. Preventivní programy. Sebereflexe činnosti, vedení deníku sebereflexe výchovné činnosti. Evaluace a autoevaluace realizované výchovné činnosti. Zpracování výkazu činnosti.

Získané způsobilosti

Student získá a upevní způsobilost působit v edukační praxi.

Literatura

Úmluva o právech dítěte. In Zákon č. 104/1991 Sb. Praha, 1991. Vyhláška o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních. In Zákon č. 107/2005 Sb. Praha, 2005. Vyhlášky o zájmovém vzdělávání. In Zákon č. 74/2005 Sb. Praha, 2005. Zákon č. 109/2001 Sb. o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy a o preventivně výchovné púéči ve školských zařízeních a o změně dalších zákonů. Praha, 2001. Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). Praha, 2004. Zákon č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů. Praha, 2004.

Požadavky

Požadavky dle pokynů garanta oboru.

Garant

Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D.