Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a metody sociální práce 2 (KPG / KTMS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / KTMS2 - Teorie a metody sociální práce 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sociální práce s komunitou. Metody sociální práce s vybranými skupinami obyvatelstva. Praktický nácvik metod. Speciální metody sociální práce. Sociální organizace v ČR a mezinárodní organizace.

Získané způsobilosti

Student ovládá metody sociální práce zaměřené na skupiny ohrožené sociálním vyloučením, sociálně vyloučené a systém práce s uprchlíky. Orientuje se v příslušné legislativě.

Literatura

Kopřiva K. Lidský vztah jako součást profese. Praha Portál, 1997. ISBN 80-7178-150-9.ŘEZNÍČEK, I. Metody sociální práce. Praha Slon, 1994. ISBN 80-85850-00-1.Matoušek O. a kol. Základy sociální práce I. Praha Portál, 2001. ISBN 80-7178-473-7.

Požadavky

Po absolvování předmětu by stidenti měli být schopni popsat a objasnit významné pojmy a teorie sociální práce, popsat a analizovat osobnost sociálního pracovníka z hlediska profesních požadavků,popsat, interpretovat a aplikovat nejvýznamnější metody v sociální práci (práce s jedincem a se skupinou).

Garant

doc. Mgr. Štefan Chudý, Ph.D.