Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gender a výchova (KPG / MKGEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / MKGEV - Gender a výchova, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Gender studies a výchova: uvedení do problematiky, vymezení terminologie a přístupů. Interdisciplinární pojetí genderové problematiky. Výchova jako socializační proces: biologické a kulturní determinanty výchovy, genderová socializace, genderové stereotypy. Sociální role jako determinant výchovy. Identita jako problém genderové výchovy. Historické pojetí a proměny výchovy z hlediska gender: socio-kulturní konstrukty společnosti, středověký diskurs, novověký diskurs. Institucionalizace vzdělávání: kurikulární diference vzdělání dívek a chlapců, pohlavně homogennía heterogenní školní třídy. Současná problematika genderové výchovy: vymezení sociálních rolí, vlivy masmédií na utváření současné genderové identity mládeže. Česká škola a otázka genderové výchovy. Genderová diferenciace v práci učitele.

Získané způsobilosti

-

Požadavky

Esej na téma gendrové rozdíly, diskriminace mezi pohlavími ve společnosti a na trhu práce.Kontrola a zhodnocení individuální práce v rozsahu max. 7 stran textu bude provedena před udělením zápočtu.

Garant

Mgr. Eva Dvořáková Kaněčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eva Dvořáková Kaněčková, Ph.D.