Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školský management (KPG / MŠMAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / MŠMAN - Školský management, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy obecného managementu, základní představy o řízení. Řízení školství, státní správa a samospráva ve školství. Zřizování a financování škol. Plánování ve školství. Organizační struktury ve školství. Vedení lidí. Kontrola ve školství a ve škole - vnější a vnitřní evaluace práce školy, řízení změny. Kultura a image školy.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by studenti měli být schopni definovat základní pojmy a problémy obecného a školského managementu a aplikovat poznatky obecného managementu a školského managementu v řízení školy, a to zejména na tom druhu a typu školy, pro který se profesně připravují.

Literatura

OBST, O. Manažerské minimum pro učitele. Olomouc, 2006. ISBN 80-244-1359-0.VAŠŤATKOVÁ, J. Autoevaluace školy. Olomouc, 2006. SVĚTLÍK, J. Marketingové řízení školy. Praha, 2006. ISBN 80-7357-176-5.GOLD, A. Řízení současné školy. Žďár nad Sázavou, 1998. ISBN 80-902614-0X.FISCHER, W. A., SCHRATZ, M. Vedení a rozvoj školy. Brno, 1997. ISBN 80-85931-34-6.PRÁŠILOVÁ,M. Vybrané kapitoly ze školského managementu pro pedagogické pracovníky. Olomouc, 2006.

Požadavky

Aktivní účast na výuce.V případě povolení změny formy studia z prezenční formy na kombinaci prezenční a distanční formy studia (čl. 18 SZŘ UP - tzv. individuální studijní plán)je student disciplíny povinen splnit veškeré požadavky kladené na něj anotačním listem disciplíny platným pro aktuální akademický rok.

Garant

doc. PhDr. Michaela Prášilová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Michaela Prášilová, Ph.D.doc. PhDr. Michaela Prášilová, Ph.D.