Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evaluace v práci školy a jejích aktérů (KPG / NKEPŠ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / NKEPŠ - Evaluace v práci školy a jejích aktérů, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pedagogická evaluace, její fáze, přednosti i úskalí. Interní a externí evaluace školy a její aktéři. Přínos i úskalí autoevaluačních procesů. Konstrukce a vhodnost použití základních evaluačních metod. Evaluační proces v kontextu aktuálních trendů v českém školství.

Získané způsobilosti

Získané způsobilosti Po absolvování disciplíny budou studenti schopni: vysvětlit pojem pedagogická evaluace, fáze, přednosti i úskalí, objasnit vztah interní a externí evaluace školy a zapojení různých skupin aktérů školního života do evaluace, zhodnotit přínos i možná úskalí autoevaluačních procesů, vysvětlit princip konstrukce a vhodnost použití základních evaluačních metod, zkonstruovat a použít některé instrumenty ve školní praxi, - navrhnout konkrétní evaluační postup v určité situaci a formullovat prognózu.

Literatura

Slavík, J. Hodnocení v současné škole: Východiska a nové metody pro praxi. Praha, 1999. ISBN 80-7178-262-9.Průcha, J. Pedagogická evaluace: Hodnocení vzdělávacích programů, procesů a výsledků. Brno, 1996. ISBN 80-210-1333-8.VAŠŤATKOVÁ, J. Úvod do autoevaluace školy. Univerzita Palackého : Olomouc, 2007.

Požadavky

Zpracování předmětového portfolia: konstrukce a použití některých evaluačních instrumentů ve školní praxi, návrh konkrétního evaluačního postupu.

Vyučující

Ing. Michal Šmucr