Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce v trestní justici (KPG / NKPTJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / NKPTJ - Sociální práce v trestní justici, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Penologie, předmět, hlavní úkoly; Teorie trestu a trestání, historie, penologické koncepce, světové a evropské trendy ve vězeňství, koncepce rozvoje vězeňství v ČR; Aspekty trestu a trestání; Trestní řízení a jeho fáze, druhy trestů a opatření, sociální ochrana; Sociální práce v přípravném trestním řízení; Problematika výkonu vazby a výkonu trestu odnětí svobody; Osobnost pachatele trestných činů, zásady zacházení s odsouzenými; Penitenciární péče, činnost sociálního pracovníka ve vězeňství; Programy zacházení s odsouzenými; Postpenitenciární péče, subjekty kontinuální sociální péče; Činnost sociálního pracovníka v postpenitenciární péči; Alternativní tresty a postupy, jejich vznik, vývoj, současné trendy; Probace a mediace, poslání, cíle a činnost Probační a mediační služby ČR

Literatura

SOCHŮREK, J. Kapitoly z penologie. II. díl, Teorie a praxe zacházení s vězněnými. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2007. ISBN 978-80-7372-204-3.MÜHLPACHR, P. Sociální a postpenitenciární péče. Brno: Institut mezioborových studií, 1999. ČERNÍKOVÁ, V. a kol. Sociální ochrana: terciární prevence, její možnosti a limity. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2008. ISBN 978-80-7380-138-0.SOCHŮREK, J. Kapitoly z penologie. I. díl, Úvod do teorie trestu a trestání. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2007. ISBN 978-80-7372-203-6.SOCHŮREK, J. Kapitoly z penologie. III. díl, Negativní jevy ve vězeňství. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2007. ISBN 978-80-7372-205-0.VOŇKOVÁ, J. Postpenitenciární péče na rozceství. Praha: Ústav státu a práva ČSAV, 1991. ČERNÍKOVÁ, V., SEDLÁČEK, V. Základy penologie pro policisty. Praha: Policejní akademie ČR, 2002. ISBN 80-7251-104-1.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách a seminářích; Plnění zadaných úkolů; Zpracování seminární práce

Garant

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.