Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Charitativní a humanitární činnost (KPG / NPCHČ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / NPCHČ - Charitativní a humanitární činnost, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení pojmů: charitativní, filantropický, humanitární. Historie a současnost charitativních a humanitárních tendencí v ČR a v zahraničí. Formy a principy char. a hum. Činnosti. Základy ?managementu? char. a hum. Činností. Organizace vykonávající char. a hum. činnost v ČR a zahraničí, přehled zahraničních misí současnosti.

Získané způsobilosti

Student bude po absolvování schopen použít nabyté teoretické poznatky a základní praktické dovednosti při výkonu své profese.

Literatura

ŠILHÁNOVÁ, H. Humanitární pomoc v systému sociální pomoci. Humanitární organizace v některých zemích západní Evropy. Bratislava, 1992. ISBN 80-7138-063-6.-. Humanitární charta a minimální standardy pro humanitární pomoc. Praha, 2003. ISBN 80-7178-865-1.Hradecká, V. Naděje: cíle a poslání. Praha , 1998. ISBN 80-902292-4-7.ŠALÁTOVÁ, H. Průvodce humanitou. Praha, 1992. JUNGBAUEROVÁ, L. První pomoc a mezinárodní právo: monografie ke globální výchově ke zdraví a humanitě. Praha, 1997. ISBN 80-86039-26-9.

Požadavky

Esej na téma význam charitativních a humanitárních činností v oblasti sociální práce. Analýza strategie řízení v konkrétní zvolené charitativní či humanitární organizaci v ČR.

Garant

PhDr. Vladimíra Kocourková, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Štefan Chudý, Ph.D.