Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunitní práce (KPG / NPKOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / NPKOP - Komunitní práce, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy, historický vývoj komunitní sociální práce, modely komunitní práce. Předpoklady pracovníka pro práci s komunitami. Jednotlivé fáze komunitní práce ( zjišťování a analýza potřeb, plánování, implementace, evaluace). Současné trendy v komunitní práci u nás a v zahraničí. Organizace pracující formou komunitní práce u nás a ve vybraných zemích EU.

Získané způsobilosti

Studenti se orientuji v historickém vývoji komunitní sociální práce ( dále KP). Ovládají modely KP, jednotlivé typy komunit, fáze KP , úkoly sociálního pracovníka, síť sociálních služeb, poraden, které spolupracují se sociálním pracovníkem v rámci KP.

Literatura

MPSV. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. 2006. kú. sTRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V JEDNOTLIVÝCH KRAJÍCH. 2009.

Požadavky

Zpracování referátu na téma Pozitiva a negativa sociální práce s vybranou komunitou rozsahu minimálně 7 stran.Při zpracování individuální práce vycházejí studenti z přednášky a ze studia odborné literatury

Garant

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Vladimíra Kocourková, Ph.D.Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.Mgr. Eva Tylová