Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum empirického výzkumu (KPG / NPPEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / NPPEV - Praktikum empirického výzkumu, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Projektování empirického pedagogického výzkumu. Aplikace statistických testů významnosti a dalších statistických metod v pedagogických výzkumech. Zpracování zprávy o výzkumu.

Získané způsobilosti

Student bude umět charakterizovat vědecký výzkum a jeho specifika v oblasti sociálních věd a pedagogiky. Bude znát základní metody a techniky sběru dat, konstrukci výběrového souboru a základní charakteristiky popisné statistiky. Student bude schopen popsat metody ověřování výzkumných hypotéz, statistické testy významnosti a popsat data, na nichž je může použít. Dovede popsat normální rozdělení dat a jeho vlastnosti. Bude schopen ověřovat výzkumné hypotézy. Umí použít korelační analýzu v pedagogickém výzkumu. Dovede aplikovat vhodné grafické znázornění dat. Je schopen napsat závěrečnou výzkumnou zprávu.

Literatura

CHRÁSKA, M. Metody pedagogického výzkumu. Praha, 2007. CHRÁSKA, M. Úvod do výzkumu v pedagogice : Základy kvantitativně orientovaného výkumu. Olomouc, 2006. ISBN 80-244-0765-5.PRŮCHA, J. Pedagogický výzkum : Uvedení do teorie a praxe. Praha, 1995. ISBN 80-7184-132-3.GAVORA, P. Úvod do pedagogického výzkumu. Brno, 2000. ISBN 80-85931-79-6.PELIKÁN, J. Základy empirického výzkumu pedagogických jevů. Praha, 1998. ISBN 80-7184-569-8.

Požadavky

Zpracování projektu empirického pedagogického výzkumu, statistické zpracovámí jeho fiktivních výsledků a vytvoření zprávy o výzkumu.

Garant

PhDr. René Szotkowski, Ph.D.

Vyučující

PhDr. René Szotkowski, Ph.D.